Понеделник, 02 Ноември 2015 13:33
Оценете статията
(3 оценки)

Емоционалната Интелигентност или това, което не ни учат в училище.

 

 

Скъпи МастърМайнд приятели,

На 21.11.2015 г. /събота/ предстои да си говорим за Емоционалната интелигентност, или за това, което не ни учат в училище с вдъхновяващата Поли Фистолера.

Всички познаваме някой, който е изключително умен, но не може да се справя адекватно с живота. Блестящ студент, който отпада от университета, или невероятно интелигентен служител, който изглежда не може да напредне в компанията. От контакта с тях знаем, че имат много добро или високо интелектуално ниво, но това не изглежда да е достатъчно, за да се гарантира успех. И в същото време, най-вероятно можем да опишем в някаква форма защо смятаме, че тези хора не са успешни. Нашите описания ще включват някои черти или поведения, които нямат нищо общо с интелигентността.

С течение на времето, учените започват да изследват защо стандартната интелигентност, не е достатъчна, за да се предскаже успеха на индивида. Стига се до заключението, че има и друг тип интелигентност, която не е свързана с коефициентa на интелекта (IQ) – емоционалната интелигентност(EI) измервана с коефициента на емоциите(EQ).

Емоционалната интелигентност е сравнително нов обект на проучване, макар че неговите корени датират от времето на Дарвин, който постулира, че емоционалното изразяване е от съществено значение за оцеляването. Но какво имаме предвид, когато говорим за емоционална интелигентност?

На поредното МастърМайнд парти може да получите отговори на този въпрос и ще разберете:

  • Защо са важни емоциите?
  • Какво е емоционална интелигентност (ЕИ)?
  • Приложението на ЕИ в личния и професионалния живот
  • Как се измерва ЕИ? Моделът на Д-р Рувен Бар-Он


Поли Фистолера е основател на BISEI и единственият лицензиран специалист в България за анализ и оценка на Емоционална интелигентност по модела на Рувен Бар-Он (EQi-2.0). Чрез изготвяне на индивидуални програми за развитие и разширяване на емоционална стабилност, тя помага на своите клиенти да осъзнаят собствената си емоционална динамика и емоционална зрялост. Поли има  15 годишен международен опит в организирането на работни срещи, семинари, обучения и уъркшопи за мултинационални компании в Италия, Сингапур, Швейцария и България. Ето и някои от кмпаниите, с които е сътруничила като бизнес партньoр: Credit Swiss, UBS, KPMG, Delloite, Aquamarine Capital, Pleinert&Partner, Sandvik.

 

За повече информация:

http://www.bi-sei.com/#!/c1x87

https://www.facebook.com/BISEI-Bulgarian-Institute-for-Social-and-Emotional-Inteliigence-136625149857332/

 

Кога: 21.11.2015 /събота/, 19.00 часа

Къде: Клуб Мело, ул. Малко Търново 2

Как: Чрез предварителна регистрация на: http://mastermind.bg/party/

Вход: 10 лв.


Вижте повече за проекта MasterMind на: www.mastermind.bg

Последна редакция Четвъртък, 05 Ноември 2015 06:37
Tsvetelina Gerasimova

Последни статии от Tsvetelina Gerasimova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе