Неделя, 22 Май 2011 10:25
Оценете статията
(3 оценки)

Силата на утвържденията!

Нашите мисли са нашата реалност! Ние сами градим тухла по тухла, мисъл по мисъл, своя живот. Замисляли ли сте се какво стои зад понятието утвърждение? Знаете ли в какво се изразява то?

По-голяма част от нас биха казали, че утвърждението е положително изречение или фраза, която повтаряме многократно, за да променим дадено свое убеждение. Както се казва: „Една лъжа, казана 100 пъти, се превръща в истина.“ Да това е така! Повтаряйки си дадено положително послание, ние постепенно започваме да вярваме в него. То се превръща в наше верую. А когато това се случи, всички наши действия и постъпки започват да се ръководят от него. Но тук е времето да включа и най-важната част от разбирането за убежденията, а именно, че всяка наша мисъл и всяко наше изказване е утвърждение.

Нека отново да повторим, че всяка наша мисъл и всяко наше изказване е утвърждение! Ние всекидневно несъзнателно изричаме хиляди утвърждения, които се запаметяват в нашето подсъзнание и надделяват тези, които се повтарят непрекъснато.

В този ред на мисли нека се замислим колко пъти на ден използваме фрази като: „Мразя да ми се случва това!“, „Изнервям се, когато го видя!“, „Мързи ме да ставам рано сутрин!“, „Страх ме е от кучета“. С всяко едно повторение на тези мисли, ние затвърждаваме тази своя емоция и последваща реакция. От тук насетне ние програмираме нашето съзнание да действа по избрания от нас път.

Всяко недоволство е заявление, което не искаме да ни се случва, но повтаряйки го, ние го превръщаме в утвърждение и започваме да реагираме спрямо него.

Когато се запознах със силата на утвържденията и в частност с книгите на Луиз Хей, си направих един експеримент. Повтарях си постоянно и живеех с мисълта, че дори и да не знам отговора на даден въпрос, то ще се случи нещо, което да ме наведе на мисълта за евентуално решение. И познайте какво? Изумих се как винаги имаше „случайни“ събития, които ми поднасяха търсения отговор. Винаги! Не на секундата, но до седмица-две намирах отговора!

Но тук искам да поставя акцент върху израза „живеех с мисълта“! Трябва да имаме предвид, че повтаряйки си сутрин или вечер дадено положително утвърждение, то няма да има ефект, ако не прегърнем самата идея. Как бихте отгледали добра реколта, ако преди това не сте се погрижили подходящо за терена и не полагате поне минимални усилия за това?

Ето и един пример. Решавате да използвате утвърждението „Аз съм здрав и изпълнен с енергия!“, а в същото време през целия ден се оплаквате на приятелите си, че сте уморени, спи ви се, боли ви кръста, имате високо кръвно и ред други болежки. Смятате ли, че няколко минути повторения биха успели да преборят часовете с негативни оплаквания? В този случай отрицателните убеждения ще са много по-силни от положителните, защото ги повтаряме много по-често.

Решението в този случай е да се опитаме да мислим позитивно. Ние имаме власт над нашите мисли и трябва да използваме тази власт! Всеки път когато усетим, че мислим или казваме негативни неща трябва да спрем и да се замислим. Нужно е да заменим тези мисли с положителни, които ще ни накарат да се усмихнем поне на ум.

Ако си мислим, че сме жертва, то това означава, че искаме да сме жертва. Ако искаме да сме щастливи, то ще си мислим, че сме щастливи. Всичко е в нашите ръце.Източник : http://podsaznanieto.com

Mastermind Team

Последни статии от Mastermind Team

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе