Неделя, 15 Май 2011 00:04
Оценете статията
(0 оценки)

Омни целителство

През 1995 г. по време на дълбока медитация пред Гранд Мастер д-р Самир Кале се явил Сатя Сай Баба и му предложил да стане негов ученик и да разпространява и нови системи на Рейки.

На 7 април 1997 г. пак по време на медитация той предал на д-р Самир Кале новата Омни система за лечение, а през 1999г. – нейната втора фаза – Омни Сутра. Това са нови, усъвършенствани от Сатя Сай Баба системи. Като просветлен учител той е прозрял възможностите за усилване на енергията при процеса на лечение, което пък води до съкращаване на времето за един сеанс.

Например, докато сеанс в класическо Рейки трае от половин до един час, при Омни той се съкращава до около десетина минути. Специфичността и уникалността на Омни е, че се работи комбинирано с Ян и Ин енергиите (космическата и земната енергия). При посвещението се прави настройка на всички чакри – и горните, и долните.

Така се борави балансирано с двете енергии и се постига бърз лечебен ефект на всички нива – физическо, емоционално, умствено, аурично, духовно и кармично. Още в първата степен на Омни се дават пет символа за работа, с които да се овладее тази силна енергия и да може да се изпраща навсякъде и на разстояние.

Енергията на Омни тече между Ин и Ян енергиите като едновременно може да създава усещане за затопляне и охлаждане на отделни части на тялото. В 4-тата степен на системата Ин и Ян се свързват с Тантра – енергията и работят в синхрон.

Системата Омни е дадена чрез напътствията и ръководството на Божествената сила Шри Шив Сай на д-р Самир Кале, който е бил напътстван и посветен от Шри Шив Сай (ипостас на Бог Шива). Предал му е системата по време на медитация.

Това е най-мощната система за хармонизиране на жизнените енергии и гарантира най-бързо изцеление.

При посвещение в Омни се настройват всички енергийни центрове. Омни съществува от 7 април 1997 г. Шри Шив Сай е дал всички необходими знания за лечение на всички нива – физическо, умствено, психологическо, емоционално, духовно и кармично. Тази система предоставя възможност за изключително интензивно лечение без странични ефекти и с най-малък разход на време – около 10 мин за сеанс.

Както и в другите системи, медиаторът се явява посредник – въздействието се извършва от Божествената сила Шри Шив Сай. В първа степен се усвоява работа върху себе си и с партньор, работа на разстояние и за разрешаване на конкретни ситуации. Системата Омни включва общо 11 символа – 5 в първа и 6 във втора степен.

Характерното при нея е, че се използват интензивно и космическата енергия (Ян) и земната енергия (Ин). Балансираната работа с двете енергии дава много по-добри резултати.

Mastermind Team

Последни статии от Mastermind Team

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе