Сряда, 03 Април 2013 06:20
Оценете статията
(2 оценки)

Тахиони-продължението.

Продължението...


Легендата за раждането на тахионите е предадена от Мартина Бохник.

 

Във физиката тахионите са субатомарни частици без маса, които се движат със скорост по-бърза от тази на светлината, оттук и името „тахион” от гръцки tachys – бърз. Тяхната енергия се намира навсякъде около нас прониквайки и преминавайки през земята, растенията, животните и хората. Нейното въздействие е да лекува, балансира, хармонизира и да засилва потенциалите. Като всяка висша енергия обаче, тя не се намества в нашия живот, без да сме я помолили за това. Ако ние не сме осъзнати за наличието на тахионната енергия, тя просто преминава покрай нас и не ни обръща внимание. 

Животните, растенията и земята използват тахионната енергия с лекота. За повечето хора обаче е трудно да поддържат фокуса си върху тази енергия без малко външна помощ. Сега сме спокойни и осъзнати, концентрираме се върху тахионната енергия и я каним в живота си, след малко обаче фокусът отлита на друго място, а с него и тахионната енергия. И това е нормално – не можеш да затвориш вратата пред скъпите си гости и да очакваш, че те ще останат да те чакат.

Пред това предизвикателство се изправят двама германци – Мартина Бохник и Томи Томсън, които чрез медитация получават информация как да помогнат на хората да използват тахионната енергия, за да подобрят живота си. И така в началото на деветдесетте години те създават Terra Tachyon – набор от продукти с изменена структура на субатомарно ниво, които служат като антенки за тахионната енергия. Чрез тях ние каним тази енергия в живота си и те запазват фокуса ни върху нея като по този начин поддържат вратата за тези скъпи гости отворена.

Тахионите на Terra Tachyon са направени от фина материя на границата между стъкло и кристал. Има различни форми и различни цветове в зависимост от това върху кой наш аспект имаме нужда да работим най-много и при справянето с кое предизвикателство имаме нужда от подкрепа. Общото при всички тях е, че помагат да постигнем хармония, да се заредим с енергия и да намерим баланс. А специфичните въздействия са най-разнообразни.Обръчът като форма например се концентрира върху болките във физическото тяло. Вече знаем, че болката на физическо ниво е свързана с нашите мисловни модели и потиснати и неотработени емоции. Със своето нежно докосване обръчът успокоява болката и ни помага да осъзнаем кои наши модели я предизвикват и какво трябва да променим в живота си, за да сме здрави.

Конусът хармонизира енергията в помещенията, като ни помага да поддържаме ума си стабилен, а емоциите – балансирани. С него можем да медитираме, да го помолим за подкрепа, когато сме изправени пред предизвикателство или просто да му се порадваме в момент на стрес.

Дървото на живота ни помага да открием собствения си път в живота, да си спомним защо сме дошли на земята, да стъпим стабилно на този път и да крачим по него с увереност и смелост.
Колкото до цветовете, някои от тях са по чакрите като спомагат за аспектите, с които е свързана дадената чакра – червено, оранжево, жълто, зелено, светлосиньо, сапфирено, аметистово. Други съответстват на концепцията „ин и ян” – бяло и черно, съответно за мъжката и женската енергия. Трети пък излизат извън спектъра на дъгата – кристално, цвят опал.

 А защо са така профилирани по определени аспекти? Не може ли едно нещо да е панацея за всичко? Всички ние учим уроците си на земята един по един, това е щадящият за нас вариант. Ако всичките ни уроци се изсипят едновременно, то тогава става претоварване и не научаваме нищо както трябва. Така е и с тахионите – фокусираме се върху най-важния за нас аспект, работим здраво върху него, научаваме си всичките уроци, свързани с него и чак тогава преминаваме нататък към следващия урок.

В България тахионите за пръв път дойдоха през септември 2011 г., когато бяха представени на българската публика при семинара на Крион. Тогава се роди идеята тахионите да стъпят здраво в България и това се реализира през юни 2012 г. в лицето на проекта tahion.bg.

Оттогава насам много българи се запознаха с тахионната енергия и успяха да научат множество уроци за кратко време, да преодолеят различни страхове, да осъзнаят потиснати емоции и да ги освободят. От личния си опит с тахионите мога да кажа, че те ми дават стабилна подкрепа и ме карат да осъзная огромния потенциал, който се крие във всеки един от нас и който за съжаление ние не виждаме, защото е скрит зад множеството страхове, които всеки един от нас има. Година и половина под въздействието на тахионната енергия аз станах много по-осъзната за това кое е добре за моето тяло, как да се грижа за него, как да намеря баланса и какво да правя, когато някоя болка дойде да ми покаже, че някъде бъркам. Наложи се да се изправя пред много мои страхове, за да осъзная, че всъщност нещата винаги се нареждат по най-добрия за мен начин и всичко е наред. Научих се да следвам гласа на интуицията си и макар нещата понякога да изглеждат объркани и хаотични, а това което ми идва отвътре – нелогично, то в крайна сметка винаги се оказва, че послушам ли интуицията си, вземам най-добрите решения. За тази година и половина неведнъж се наложи да надмина себе си, да изляза от зоната си на комфорт и да вървя смело напред. Моята работа с тахионите продължава, защото знам, че има още много, което трябва да направя, преодолея, освободя и науча. Но знам, че имам и ценен приятел и партньор в лицето на тази енергия.

 

Автор : Емилия Цанева, основател на tahion.bg

Ако искате и вие да станете един от приятелите на тахионите и да ги поканите в живота си, можете да го направите на: www.tahion.bg


Mastermind Bulgariа Ви препоръчва да прочетете още :

"Тахиони-силата на природата."

Последна редакция Сряда, 03 Април 2013 07:20
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе