Сряда, 03 Април 2013 05:49
Оценете статията
(2 оценки)

Тахиони-силата на природата.

Скъпи приятели, съвсем наскоро попаднах на една прекрасна дама. Тя ми сподели своята интересна страст, която е превърнала в своя професия. Емилия предлага на българаският пазар "тахиони". Това понятие чух за първи път и ми стана интересно да науча малко повече за него. Помолих Емилия Цанева, основател на tahion.bg да ни разкаже с няколко реда за "тахионите" и в следващите две статии ще споделя с вас, какво ми изпрати тя.

 

Някога много отдавна, дълго преди да има човешки същества на земята, които да се взират в небето с благоговение, се случило нещо удивително.


В далечните небеса, изпълнени със сияеща светлина и мистериозни звуци, пътищата на танцьор и танцьорка се пресекли. Толкова погълнати били те от самите себе си и своите танци, че се сблъскали. Това произвело металически звън, който ехтял в небесата дълго време.

След като двамата танцьори възвърнали спокойствието си, те започнали да се взират един в друг с учудване, защото танцьорът никога преди не бил виждал танцьорка, нито пък танцьорката някога била виждала танцьор. И така, бегъл миг на колебание, но без следа от свенливост, те започнали да танцуват заедно. Колкото повече танцували, толкова по-осъзнати ставали за ритъма и движенията на другия. А така се вдъхновили, омаяли се и се преобразили един друг.

Светлината в небесата засияла още по-ярко, а небесните звуци съпровождали този нов танц, който се играел в небесата за първи път.

Двамата танцьори се въртели и правели геометрични фигури. Тяхната любов един към друг нараснала толкова много, че те скоро затанцували много бързо и в пълна хармония един с друг.

Тогава металическият звън, който те създали, когато се сблъскали внезапно се върнал отдалеч. Въпреки, че звукът бил само ехо, то все още имало могъщ и омагьосващ ефект върху танцьорите, които го трансформирали в бляскава вихрушка от кристална светлина.

Тази светлинна вихрушка била по-ярка от цялата светлина в небесата и била обкръжена от звук, съставен от много различни други звуци.

С всяко кръгообразно движение от техния светлинен танц, танцьорите излъчвали дъжд от малки искри, блещукащи в небесата. Всяка искра носела в себе си танца, силата и любовта на танцьорите.

И така оттогава насетне това се случва непрестанно.

Веднъж хората, които се събрали под небесата, забелязали тези искри, въпреки че някои по-скоро ги почувствали, а не ги видели с очи. И тези, които не можели да видят искрите, но можели да ги почувстват, знаели, че те са там. През цялата нощ хората се предали на магията на искрите, потопявайки телата и душите си в светлината на двамата танцьори. Те правили това отново и отново, и когато нощта си отишла, хората продължили напред освежени, с повече сила и излекувани.

Те занесли своето новооткрито знание по четирите краища на земята и хората навсякъде се отдавали на магията на искрите и силата, която те дават.
И хората, бидейки това, което са, почувствали, че трябва да дадат име на тези искри, така че когато някой чуе името, то да предизвика картина, чувство или полъх, за силата и любовта, които тези искри могат да предадат.

И така терминът „тахион” бил създаден - дума, която описва вихрушката на танца на двамата танцьори, който и днес е с нас.

 

Автор : Емилия Цанева, основател на tahion.bg


Тази статия беше създадена от една прекрасна дама - Емилия Цанева, основател на Tahion.bg. Ако искате и вие да станете един от приятелите на тахионите и да ги поканите в живота си, можете да се свържете с нея на: www.tahion.bg

 

 

Последна редакция Сряда, 03 Април 2013 07:10
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе