Вторник, 02 Август 2011 20:11
Оценете статията
(2 оценки)

Преодолейте стремежа да се върнете към старите си навици


Ние всички понякога сме използвали тези хитрини в една или друга ситуация, но може би несъзнателно. Сега ви подсещам, че всички ние притежаваме способност да подобриме навиците си и да правим нещата с малко повече позитивно отношение.

Обърнете внимание на импулсите да се върнете към старите си навици.

Импуслите ви печелят битката, когато ги оставите да минат незабелязано. Те имат власт. Обърнете им внимание .


Знайте, че поривите идват на вълни. Те са изградени като вълните, те се засилват, достигат своя връх, а след това постепенно изчезват. Вие просто изчакайте няколко минути преди да преодолеете апогея на тези вълни.

 

 

Опитайте да дишате осъзнато.

Вдишайте няколко пъти бавно и дълбоко. Стремете се да почувствате силен порив и стягане в гърдите си. Вдишванията подпомагат облекчаването на силното желание за връщане към старите навици и той отминава. Опитайте да се помасажирате - размачкайте раменете си, за да се отпуснете.

 

Разходете се малко.

Физическата активност помага да преодолеете поривиъе си. Потичайте ако трябва, направете няколко лицеви опори, няколко клякания, поскачайте, направете десетина коремни преси, изобщо правете за няколко минути неща, които ви карат да се раздвижи кръвта в вените ви.

 

Използвайте общност от хора пред, която да се отчитате постоянно до каква степен сте усвоили новите си навици.

Обадете се на някой по близък  приятел, пред който също сте дали обещание да изградите полезни навици, ако сте затруднени да спазите уговорката със собственото си АЗ. Направете обещание пред този приятел, че няма да се върнете към вредният навик, освен ако първо не му се обадите.

 

Подарете си малко лакомства / или подаръчета, които да си вземате при смяна на навик.

Може би ежедневно, може би веднъж седмично. Тези лични изненади могат да направят чудеса, те ще се превърнат в нещо като потупване по рамото например-масаж, хубава вечеря навън, еднодневна екскурзия и така нататък.

 

Използвайте въображението си!!!


Eто това беше. Много е просто нали??

Тези малки трикове ще оставят желанието за връщане към старите навици в миналото. Това желание може да бъде силно, но ще отшуми. И чудото е, че ако успеете да повтаряте това в продължение на една седмица, ще са преминали най-силните импулси. Те ще стават по-слаби и по-слаби, докато за вас не ви се стори невероятно лесни за преодоляване.

Бъдете осъзнати с стремежа си да осмисляте .

Да, ще има осмисляне – нашите мозъци са много, много добри в това да ни оправдават когато се върнем към старите си действия. Обърнете  внимание. Това всъщност е най-важният трик и не е необходимо да владеете майсторски волята си за да го направите. Всички ние сме в състояние да обръщаме внимание.


За да побеждаваме старите навици не е необходимо да притежаваме купища силна воля. По скоро е важно да обръщаме внимание, да си създадем лесен нов навик на негово място, както и да използваме някои лесни трикове, за да преодоляваме силите, които работят срещу нас.

Всеки може да го направи-Аз започнах да се опитвам да следвам собствените си съвети и мога да ви уверя,постигнах удувутелни резултати. В продължение на много години аз мислех, че имам много слаба воля. Бях мързелива,, пушех,... списъкът продължава, но бях много далече от дисциплинирането.

Ако мога да го направя и вие можете.


ВОЛЯТА съществува, но нейното значение е изградено в нашите умове, така че когато ние се провалим в нещо, ние я обвиняваме за липсата и. Няма липса освен в разбирането на силите, които заговорничат срещу нас.

 

Прочети още :

1. Да изиграем лошите навици, като тренираме силата на ВОЛЯта си.

2. Кратък списък с идеи как да трансформираме лошите си навици.

Последна редакция Вторник, 02 Август 2011 20:26
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе