Четвъртък, 18 Август 2011 07:05
Оценете статията
(0 оценки)

Сритай си сам задника!!! Спри отлагането още сега!!!


….Обещавам си от утре да се променя напълно. Ще започна да медитирам редовно, от другата седмица ще тичам всяка сутрин, а и между другото ще започна да се храня здравословно от другия вторник....


Знаете ли колко много подобно обещания си давам?? Редовно се заричам да свърша това или онова, да се обадя на този приятел и да прочета тази книга.


В един момент осъзнавам, че времето минава, а аз още не съм започнала или много бързо ми минава ентусиазма да се занимавам с някои определени неща. Понякога се затрупвам с обещания към себе си, наистина много полезни и позитивни, но все не ми остава време да ги реализирам.


Точно това ме вдъхнови да се поровя по темата и ако ви е интересно какво открих, то насладете се на предстоящата статия.


Ще се радвам ако ми споделите вашето мнение по темата...


Според моите скромни проучвания стигнах до заключението, че постоянството е толкова важно за успеха, колкото е необходимо горивото за да се движи съвременният автомобил. Разбира се има моменти, в които е трудно да се поддържа това качество, но само така се постигат реални резултати в днешно време. Без постоянство, трудно бихме могли да накараме дори само да заработи двигателя на автомобила ни.

 

Обратното на постоянство е отлагането.


Постоянството означава, че никога не се отказвате.


Отлагането обикновено означава, че никога няма да започнете, а е важно да отбележа, че дори невъзможността да завършите нещо също е форма на отлагане.

Попитайте околните, защо  отлагат и често ще чуете нещо като :


"Просто нямам време да се заема с това. Иначе звучи много интересно, но съм скапана от работа, в дома си съм затрупана с задачи (все пак довечера ще гледам „От местопрестъплението –Маями :0)”), трябва да отида с нашите на село, трябва да гледам детето и т.н...”


Ето и друг пример:


"Сега не мога да свърша това, защото около мен е много шумно, телефона звъни, шефа ми възложи една важна задача (да му измия колата), трябва да прегледам служебната си поща (и евентуално Facebook профила си), само ако можеше да я няма тази дразнеща колежка сигурно щях да работя много по ползотворно, но щом тя не работи и аз няма да го правя..... "Не забравяйте, че основата на отлагане може да бъде страх от провал.


Каква е разликата дали ви е страх да бъдете по-малко перфектни в нещо или се страхувате от нищо друго?

 

Страх от неизвестното!!!


Каква е разликата дали някога ще започнете или никога няма да завършите задачите си?


Вие тъпчете на едно място.  Вие не отивате никъде.


Често си позволяваме да доминира нашата негативна визия за бъдещето, в която виждаме как може би ни критикуват или ни  се присмиват, а може би си представяме дори най-лошото, как ни отхвърлят тотално.


Важно е да отбележа, че според някои мнения по въпроса, тази негативна визия е наистина един механизъм, който ни позволява да не правим нищо. Това е един много удобен психическо инструмент.


Не искам вече да си играя с търпението ви, все пак от днес спираме да отлагаме важните си задачи :) и минавам направо на въпроса.

 

Как да превърнем отлагане в постоянство??


Можете да трансформирате отлагане в постоянство, като опознаете и приложите два принципа, които насърчават „нещоправенето”, а не бездействието и пасивността.

 

Пред вас предоставям два варианта, да се откажете да четете повече по темата или да следите развитието и с интерес.


Ако искате да разберете кои са принципите, които съм открила за ВАС, то очаквайте следващата ми статия по темата.


Следва продължение ......

Последна редакция Петък, 19 Август 2011 06:50
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе