Понеделник, 25 Февруари 2013 12:18
Оценете статията
(1 Оценка)

Житен режим – специален дар от природата

Често приятелите ми споделят пред мен, че се чувстват задръстени, тежки, лишени от енергия, апатични. Лесно се уморяват, все са сънени и уморени, появяват се какви ли не неразположения, болки в главата, корема, кожни и ставни проблеми. И дори самите те виждат ясната свързваща нишка на всичко това с храната. Напоследък стигнах до един много важен за мен самата извод – хранатa, скъпи приятели е една от основните причини за болестите на съвремието, така и може да бъде лек!


Бърза храна, животински белтъци, синтетични добавки, наситени мазнини, транс мазнини, мъртва плът “обогатена” с хормони и антибиотици … дори не се замисляме какво вкарваме в тялото си. Храната, която консумираме буквално задръства тялото ни – клетките се задушават от токсини, шлаки и всякакви натрупвания. Е как тогава да функционират правилно, как да се чувстваме силни, бодри, енергични?


Добрата новина е, че природата и древното знание са ни оставили достатъчно инструменти да излезем от това състояние, да се поддържаме здрави и млади. Искам да споделя с вас един метод, може би в последно време доста популярен за прочистване на тялото, освобождаване на духа и хармонизиране на емоциите. Харесах си този режим на хранене, с който освен, че можем да почистим тялото си, да предизвикаме и духа си да се събуди.


Житния режим ни е оставен в наследство от Учителя Петър Дънов. Житното зърно е нещо свещено, съдържа в себе си цялото познание на Вселената, носи Живот, зърното е дар от Боговете. Все повече се множат хората, които ни убеждават, че зърнените храни са наш враг.. а дори не са чували, че хранителен режим, базиран на покълнали житни зърна е в състояние да излекува почти всяко заболяване.

 

Накратко, какви са ползите от житния режим:


1. Повишена енергетика, желание за движение
2. Повишено самочувствие, ведрина, удоволствие и радост от живота
3. Справяне със здравословните проблеми като главоболие, болки и тежест в тялото, кожни проблеми
4. По-ясно съзнание, преценка, концентрация
4. Увеличена сензитивност за вкусовете на храна и напитки
5. Прочистване на храносмилателно-чревния тракт, редовен стомах
6. Килограми изхвърлени токсини

 

По същество – как се прилага житния режим:

 


ПОДГОТОВКА


Житният режим не е само програма, прочистваща биологията, или за отслабване. Това е свещен акт на хармонизиране на духа, тялото, емоциите. Опитайте поне 10-тина дена преди да започнете, да сложите в ред и покой мислите, да се “изчистите” от негативните емоции, съмнения, раздразнения, гняв, ревност, агресия. Четете духовна литература, молете се, медитирайте. Изхвърлете хранителнителните продукти от животински произход от менюто си.


Набавете си един килограм сурово жито (може и грухано, има различни мнения по въпроса), 30 ябълки, 30-тина ореха, 20-тина литра изворна вода.
Разделете за всеки ден по 100 гр. жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържането на живота), три ябълки (за сърцето), девет ореха (за мозъка), шест-осем чаши преварена вода (изворна, но не минерална).

 

ПРИЛОЖЕНИЕ


Вечерта, преди да започнете житния режим, измийте много хубаво 100 гр. жито. Сложете го в добре запазващ топлината термос. Залейте го с 1,5 до 2,5 чаши вряла вода (0,4 – 0,6 литра) и затворете термоса добре.


Първият ден, сутринта, кажете формулата (1 път) : “Гоподи, приеми ме в лечебницата на природата за 10 дни”. След това внимателно излейте от термоса само житената вода и я изпийте на гладно (може да добавите мед и лимон за вкус). Житото разделете на 3 равни части (за закуска, обяд и вечеря). Когато го ядете, можете да го подслаждате с мед.


По време на житния режим пийте само преварена вода, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е да не разтваряте меда във водата, а да го ядете с лъжичка, която ще поставяте на горната част на небцето. Като отпивате от водата, медът постепенно ще се разтвори и ще се усвои по-добре. Чрез този начин на хранене вие ще захраните мозъчните си центрове с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха.


Житото яжте, като преди да го глътнете, ще го дъвчете бавно поне 99 пъти. Преди да изядете ябълката, подръжте я в ръка, разгледайте я, свържете се с нейната аура, порадвайте й се, благодарете на дървото, на слънцето и т.н. Спазвайте правилото дадено от учителя да се храните с любов и благодарност. Добре е да съберете семките от ябълката и да ги посадите на подходящо място. По този начин ще изразите Вашата благодарност за нейната саможертва. По време на житния режим не употребявайте никаква сол. През тези дни станете слънчеви хора, бъдете винаги усмихната и не допускайте в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки.

 

ОТПОСТВАНЕ (ЗАХРАНВАНЕ)


На десетия ден към житото на обяд и на вечеря прибавете ангелска супа (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол ). В дните след режима не трябва да преяждате. Всички отпадъци от храната (орехови черупки, лимонови кори и т.н.) не изхвърляйте на боклука, а ги съберете в плик. Когато свърши постът, ги заровете на някое чисто място сред природата.

 

ВНИМАНИЕ:


Ако имате тежки заболявания на еднокринната система, сърдечни заболявания, резки колебания в кръвното налягане, тежки стомашни заболявания и др., се консултирайте с медицинско лице, преди да предприемете житния режим.


Тъй като организмът започва сериозно очистване по време на житния режим, може да се сблъскате с някои от описаните неразположения. Те са съвсем нормални и уместни – когато организмът се чисти, процеса винаги е придружен с неразположения. Затова пък енергията и здравето, които следват този период си заслужават всеки ден!


- отпадналост;
- затруднено концентриране;
- раздразнителност;
- лош дъх;
- обложен език;
- промяна на кожата (при някои- мазна,при други-суха);
- затруднена концентрация;
- накъсан сън;
- стомашно разстройство;
- леки схващания.


Тези проблеми най-често са свързани с повишена киселинност в организма ви. Затова е важна подготовката ви. Много хора я пренебрегват и затова имат някои от тези проблеми.


Можете при подготовката да хапвате повече банани, боб, цвекло, моркови, бадеми, сушени плодове.  Това са алкални храни. Киселинни са зърнените храни, месо, пиле, кафе, алкохол, тютюн.


Къпете се по-често (заради токсините, които се отделят), грижете се за устната си кухина (заради дъха си), следете състоянието на кожата си и направете необходимите корекции с натурални кремове.

 

MASTERMIND BULGARIA  ви препоръчва още:

1. Покълнали семена-достъпно богатство от природата;

2. Ядките-безценен помощник при грижата за нашето здраве;

 


Източник : http://www.svoizbor.com

Последна редакция Понеделник, 25 Февруари 2013 13:38
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе