Сряда, 18 Септември 2013 10:59
Оценете статията
(1 Оценка)

Книга за живота - продължението...

Здравейте, прекрасни. Поради големия интерес относно предишната ни статия за създаване на личен албум на желанията или моята лична интерпретация наречена “Книга на живота”, днес имам удоволствието да допиша предишната информация и да ви дам няколко допълнителни идеи за реализирането на вашите мечти.

 

Добра идея е да се започне най-напред с работа върху нашите цели и желания в финансовата сфера или така нареченото лично богатство. Прочетох в няколко източника, че именно от този сектор започва сбъдването на желанията. Ето няколко възможни идеи за да стимулираме вашето въображение:

1. Слава и богатство: Тук може да поставим всичко, което желаем да придобием и всичко, свързано с материалния свят - ако искате кола  изберете подходяща снимка и поставете себе си на шофьорското място, ако мечтаете за нов компютър, дом или вила, какво чакате изрязвайте или потърсете подходящи изображения, коти да добавите в книгата си. Ако се нуждаете от сумата от 10000 лева, например сложете своя снимка, а в ръката си много столевови банкноти. Можете да добавите подходящи утвърждения- "Моето съзнание е изобилно!”, „Ползвам изобилието на Вселената!”, „Получавам и давам пари с удоволствие!”, „Парите идват с радост при мен!”, „Аз привличам парите!” и.т.н. Добавете символи за богатство - трикрака жаба, златни кюлчета, златна риба, китайски монети, бог Хотей и др.2. Здраве: Изобразете себе си в безупречно здраве, деятелни, красиви, вземащи участие в някаква дейност, която свидетелства за вашето съвършено здраве. Напишете позитивни утвърждения, например – „Моето здраве е великолепно!”, „Аз съм здрава сега и завинаги!”, „Моето тяло е в идеална хармония!” По фън-шуй бялата овчица символизира здраве, също прасковено клонче или праскова; бамбукът е символ на дълголетие, сила и издръжливост. Други подходящи символи - тикви (кратунки), възел на дълголетието, морска костенурка, Сау -богът на дълголетието и др. Ако искате да се занимавате с духовни практики от типа на йога, цигун, това също се отнася към този сектор.

3. Тегло и физическо състояние: Изобразете себе си като човек с идеално телосложение (изрежете фотос от списание, където фигурата прилича на вас самите в своето идеално състояние и залепете на това тяло вашата глава!) и великолепно чувстващи се. Може да направите заявление за това, написвайки го в "балонче", което излиза от устата ви (както в комиксите) за да укаже това усещане, например: “Изглеждам забележително и се чувствам великолепно. Сега моето тегло е .... и съм в превъзходна физическа форма”.

4. Собствен образ и красота: Изобразете себе си такива, каквито искате да се видите... прекрасни, спокойни, наслаждаващи се на живота, грижливи и любящи. Включете онези думи и символи, които обозначават за вас тези качества.

5. Взаимоотношения: Поместете фотографиите на себе си и вашия приятел, съпруг, възлюбен или дете във вашата “Книга на ценностите”; поместете ги редом с картинки, символи и утвърждения, представящи ви като щастливи, любящи, общителни; свидетелстващи за това, че получавате огромно удоволствие от секса, дружбата и т.н.

Ако търсите за себе си нови взаимоотношения, потърсете такива фотографии и думи, които биха представяли качествата, които искате да намерите в търсения човек и във вашите взаимоотношения; изобразете себе си заедно с идеалния за вас човек.

6. Работа или кариера: Изобразете себе си заети с това, с което действително искате да се занимавате; заедно с интересни, приятни колеги, в офис, разположен на удобно за вас място, укажете всякакви други съществени детайли - дали искате нова работа, дали желаете да се издигнете по стълбицата на кариерата, може би бленувате за повишение на заплатата, или се стремите към започване на собствен бизнес. Поставяте съответните изображения, указвате очаквания доход, при което е нужно да определите точната сума, която искате да получаваме.

7. Слава и репутация: Поставете себе си на сцена – вас ви поздравяват, връчват ви диплома, медал, статуетка; или правите собствена изложба; говорите на конгрес; или от вас вземат интервю; или ви показват по телевизията., заобиколени от разпалени фенове.

8. Мъдрост и знания: Можете да залепите постъпване във ВУЗ, библиотека ; посещение на курсове и семинари. Символ – костенурка; утвърждение – “Моето жизнено предназначение - ръст, прогрес и всестранно развитие!”

9. Учители и хора, които ни помагат в живота : при работата си с областта на помощниците и наставниците можете да сложите изображение на хора, от чиято помощ се нуждаете. Можете да залепите изображение на небесните Ви помощници – например ангели, светец-покровител, Исус, Буда и др. Утвърждение - „Нужните хора ми помагат в нужната минута и винаги!”

10. Творчески живот: Използвайте символи, цветове и картини, свидетелстващи за действителното разкриване на вашия творчески потенциал. Изобразете се, заети с интересна творческа дейност, създаващи прекрасни неща и получаващи от това огромно удоволствие. Всичко, свързано с тези аспекти, лепим тук. Искате да напишете книга? Смело сложете обложка с вашата фамилия на нея. Рисувате? Сложете се с четка в ръка. Искате да се научите да танцувате – залепете се с костюм за танци. Ако искате да имате дете – сложете изображение на бебе. Но бъдете внимателни, ако все още не мислите за деца, техни изображения в сектора не трябва да има.

11. Семейство и приятели: Покажете членовете на вашето семейство или своите приятели, намиращи се в отношения на съвършена хармония и любов с вас и помежду си.

12. Пътешествия: Изобразете се там, където бихте искали да пребивавате, разполагащи с маса време и пари за да получите от това желаното удоволствие. Поставете снимките си на местата, на които искате да бъдете – Лондон, Куала Лумпур, Бали, Серенгети … А, може би, искате да направите круиз с шикозен лайнер? Ако искате да бъдете с приятелите си – сложете и техните снимки.


И не забравяйте утвържденията, може да ги поставяте на всякаква страница и под всяка снимка. Те са силен активатор на вашите мисли и желания, не ги омаловажавайте.


Надявам се идеята да е ясна. А сега - веселете се!

 

Мастръмайнд Ви препоръчва още :

1. Моята книга за живота.

Последна редакция Сряда, 18 Септември 2013 11:57
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе