Сряда, 16 Януари 2013 13:16
Оценете статията
(1 Оценка)

МОРСКИ ФИТОПЛАНКТОН - в основата на цялата хранителна верига на ЗЕМЯТА.


За около три милиарда години, морският фитопланктон е подържал директно всички живи същества в океана, а индиректно всички същества на сушата. Има около четиридесет хиляди вида морски фитопланктон и микроводорасли, които обитават океаните, езерата, реките, потоците и водните пътища на Земята.

 

Морският фитопланктон съставлява една четвърт от цялата растителност (сухоземна и морска), а според NASA осигурява 90 процента от кислорода във въздуха, който дишаме. Морският фитопланктон произвежда повече кислород, отколкото всички гори на Земята, взети заедно.

 

Научните изследвания показват, че морският фитопланктон може да бъде най-важната храна на планетата Земя, не само заради съдържащите се в него хранителни вещества, но и защото морският фитопланктон е храна за всичко живо на Земята _ тези организми представляват храната на планетата в истинския смисъла на думата.

Морският фитопланктон освен това произвежда повече сяра, отколкото всички форми на живот по света, взети заедно!!!!


Една от големите иронии на естествения свят е, че едноклетъчният морски фитопланктон (най-малките растителни организми на планетата) поддържат и хранят най-голямото животно на планетата - величественият син кит.


Морският фитопланктон съдържа уникална и изключителна комбинация от животоподдържащи нутриенти, включително Омега-3 незаменими мастни киселини (включително докозахексаенова киселина или DНA), нуклеотиди, ДНК, РНК, протеин, хлорофил, витамини, основни минерали, микроелементи и полизахариди.

ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА


Съставът на морския фитопланктон е точно това, от което имат нyжда мембраните на човешките клетки за да извършват метаболизма си. Проучване показва, че морският фитопланктон съдържа, всеки необходим нутриент за създаване и поддръжка на нови клетки.

Морският фитопланктон е:


Най-добрият растителен източник на дълговерижни ОМЕГА-З мастни киселини (DНA, ЕРА).

• Естествен източник на широкоспектърни и на растителна основа витамини, минерали, антиоксиданти, полизахариди и белтъчини.

• Източник на пълноценен белтък. Всъщност, морският фитопланктон - като синьозелени водорасли ЛFА, спирулина и хлорела - съдържа над 60 процента белтъчини на единица тегло.

 

Използването на фитопланктона може да допринесе следните ползи:

Енергия без свръхстимулация:

За всички нас е важно да имаме устойчива и постоянна енергия през целия ден. Фитопланктонът доставя жизненоважна сила на митохондриално ниво на производство на клетъчна енергия, макар и да не съдържа стимуланти като кофеин. Фитопланктонът съдържа енергийното обмен но средство, необходимо на човешкото тяло, наричано нуклеотиди (АТФ, GTP и др.). Теоретично, ако на дадена клетка се доставят достатъчно нуклеотидни единици, това не само увеличава клетъчната енергия, но може да коригира увредена ДНК.


Подобрена имунна система:
Съобщава се за противовирусни, противогъбични и антибактериални въздействия в резултат на консумация на морски фитопланктон.

Намаляване на болки и раздразнения:
При употребата на фитопланктон се наблюдава противовъзпалително въздействие. Поради нуклеотидното му съдържание и ефекта му на увеличаване на енергията на клетките и имунната система без стимулация, морският фитопланктон може да се окаже способен да обърне хода на възпалителните инфекции.

Подобрена скорост и безопасност на детоксикация:
Високо алкалното, минерално и енергийно съдържание на морския фитопланктон го прави идеално средство за детоксикация. Можете ежедневно да вземате фитопланктон докато се пречиствате и/или постите. Фитопланктонът улеснява детоксикацията без деминерализация. Билковите системи за пречистване и постене помагат за детоксикацията, но могат да доведат до деминерализация (загуба на минерали при метаболизма, от тъкани или кости). Важни минерали като калций, магнезий, сяра и цинк помагат за защита на тялото и извеждане на токсините. Ако тези минерали не са предвидени в диетата, те ще бъдат извлечени от костите и жизнените органи, което ще предизвика деминерализация. Суперхраните най-общо и морският фитопланктон в частност решават този проблем.


Загуба на тегло:
Морският фитопланктон помага да се отървете от излишните килограми и мазнина бе никакви усилия, тъй като с всяка капчица или чаена лъжичка прах ще получавате дузини от познатите (а и някои непознати) минерали, както и хиляди други хранителни вещества.


Подобрена памет:
Вашата памет и сила на ума могат да се подобрят. Морският фитопланктон съдържа най-малките по размер наночастици от всички микроводорасли и множество от неговите нутриенти, включително фосфолипидите и ОМЕГА-3 мастни киселини, са способни да пресекат бариерата между кръвта и мозъка и да подхранят мозъка и основните, намиращи се навътре в мозъка жлези, като стимулират значително производството на невротрансмитери и яснотата на мисленето.

 


Усещане за сила и по-голяма атлетичност:
По-значителното съдържание на хлорофил във фитопланктона увеличава също и усвояването на кислорода. По-голямо усвояване на кислород означава и повече гориво за мускулите, което пък се изразява е подобрени работоспособност и издръжливос~ В допълнение ICЪМ това, фитопланктонът е източник на пълноценен протеин. Тъй като белтъчините на тази суперхрана обикновено не се приготвят при висока температура (не се готвят), те се усвояват два пъти по-лесно от тези, които са преминали такава топлинна обработка.

Нормализиране на дисбалансите на кръвната захар:
По естествен път се намалява сериозността на свързаните с кръвната захар разстройства (синдроми на дефицит на минерали). По-голям баланс ще се постигне с възстановяване на необходимите минерали, които здравословните, целебни продукти от фитопланктон могат да осигурят.

Намаляване на апетита:
Постепенно ще започне да намалява непреодолимото желание за нездравословна, обработена, бедна на минерали храна, което се дължи на възстановяването на минералния профил на всеки орган във вашето тяло. Всички cynерхрани са ефективни при лечението на нездравословния апетит.

Подобрена концентрация:
Поради повишеното ниво на хранене на мозъка, концентрацията ще се подобри така, че ще може•те да правите повече неща за по-малко време. Това означава повече време за семейството, приятелите и творчески заНИМа. ния.

По-добър секс:
С повече енергия и подобрени физически системи вие ще се радвате на по-добър секс.

По-бързо възстановяване:
Вие ще се възстановявате по-бързо от всеки друг път от заболяване и/или травма поради кумулативния ефект на клетъчния обновителен процес.

Възстановяване на нервната система:
Морският фитопланктон е полезно средство срещу хронични неврологични проблеми. Напредналите методи на изследване в областта на храненето показват, че продуктите от морски фитопланктон съдържат фактори за възстановяване на нервната система като фосфолипиди, DHA (докозахексаенова киселина) и ЕРА (ейкозопентаенова киселина), които помагат за възстановяването на повредена миелинова обвивка (защитният слой между всички нервни фибри).

• Спокойствие и добро самочувствие:
Ако практикувате медитация, ще установите, че съзнанието ви е по-спокойно, а тялото ви се отпуска по-лесно. Като цяло, ще се усети остатъчна "земна енергия".

По-добър сън:
По-лесно ще заспивате и сънят ви ще бъде поспокоен и здрав.

Повече енергия за начало на деня:
Ще се събуждате по-освежени и готови да се захванете със задачите за деня

По-добро храносмилане и кръвообращение:
Това се дължи на концентрацията на минерали и хлорофил в морският фитопланктон.

Подобрено зрение:
Това вероятно е поради извънредното съдържание на антиоксиданти във фитопланктона, както и поради наличието на дълговерижни ОМЕГА-3 мастни киселини (DНA, ЕРА), които директно подхранват очите.

Чувствате се по-млади:
Богатото минерално съдържание на морски фитопланктон ще направи кожата ви да изглежда пожизнена и млада, тъй като наличните минерали като цинк, сяра и силиций действат като вътрешна козметика, която естествено разкрасява клетките на кожата.
рвете от излишните килограми и мазнина бе никакви усилия, тъй като с всяка капчица или чаена лъжичка прах ще получавате дузини от познатите (а и някои непознати) минерали, както и хиляди други хранителни вещества.

 

 

Грам за грам, морският фитопланктон е вероятно най-наситената на нутриенти алкална суперхрана на Земята. Това е суперхрана, която съдържа всички познати минерали, всички познати аминокиселини - всичко, което можете да назовете за евентуално липсващо във вашето хранене!Източник : "Суперхрани. Храна и лекарство на бъдещето" - Дейвид Улф

 

Последна редакция Сряда, 16 Януари 2013 13:42
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе