Петък, 12 Август 2011 14:55
Оценете статията
(1 Оценка)

5 вдъхновяващи урока по успех

 

Лайнг Бърнс – Младши казва: "Успехът често идва при тези, които имат способността да видят пътя след видимата му час­т."


Надявам се тази статия да ви помогне да видите този път.


Урок 1: Винаги действайте


"Преминете към действие - нека видим какво ще се случи сега. Раздробете своя голям план на малки стъпки и се заемете в предприемане на първата стъпка веднага” – Ганди.Преминете към действие сега. Утре никога не идва. За да се постигне напредък, трябва да се действа още днес. Започнете от сега.

Ако не действаме сега, няма да имаме бъдеще, а просто по-дълго днес. Ганди е казал още: "Бъдещето зависи от това, което правим в момента."

Урок 2: Наблюдавайте вашите вярвания


"Вашите вярвания се превръщат в мисли. Вашите мисли се превръщат в думи. Вашите думи се превръщат в действия. Вашите действия се превръщат в навици. Вашите навици се превръщат във вашите ценности. Вашите ценности се превръщат във вашата съдба "- Ганди.Ако трябва да синтезираме тази информация в по-кратък вариант –нашите вярвания определят думите ни. В какво вярвате? Какво смятате за себсе си, за бъдещето си, за потенциалът си? Пак си помислете в какво точно вярвате.


Урок 3: Развивайте се


"Човек, по право дължи малко на това, с което се е родил,

човек е това, което е направил със себе си." - Александър Греъм Бел

Вие сте такива, каквито се направите!

Вие ставате нов човек, когато решите да се развивате. Това е процес. Вие решавате към какво да насочите този процес. Можете да изберете доброто, лошото. Можете да се развиете в посока на успеха или на провала. Вие решавате. Едно е сигурно – винаги има развитие в някаква посока. Дори и ако останете без да се променяте, тъжната истина е, че ще изоставате от околния свят и вие отново ще търпите развитие. Сетихте ли се към коя посока?


Урок 4: Променете своя характер


"Никакви обстоятелства не биха променили лоша черта на характера.” - Ралф Уолдо ЕмерсънВашите мисли определят чувствата ви, чувствата ви определят действията ви, а действията определят вашия характер.

Проблемите в характера не се променят от външни фактори, ако човек сам не осънзае, че има проблем и той трябва да се реши. По-добрите обстоятелства не биха оправили проблеми в характера, само по-доброто мислене би могло да го направи.Урок 5: Направете себе си нужен


"Направете себе си нужен за някого." - Ралф Уолдо Емерсън

Изграждайки себе си, заедно с всичките ви качества, умения, възможности и черти на характера, вие се превръщате във все по-ценен човек, който е необходим за останалите.

 

Последна редакция Петък, 19 Август 2011 06:49
Todor Shopov

Последни статии от Todor Shopov

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе