Неделя, 31 Юли 2011 20:19
Оценете статията
(0 оценки)

Успешни в бизнеса? - част 2

Продължението .....

4. Успешните хора решават своите проблеми, вместо да търсят виновника за тях.


Да стоите и да търсите виновника за сегашното си положение е просто излишна загуба на време и енергия, по-добре намерете начин, по който да решите сегашната си ситуация. Отговорете си на въпроса кои са ви необходимите ресурси, за да решите проблема си и се постарайте да си ги осигурите. Анализирайте в дълбочина проблема и изключете емоциите си по време на процеса на решаването му, те само пречат и


никога не помагат.

Знайте, че винаги ще има хора, които ще проявят желание да ви помогнат, не бъдете прекалено самоуверени, а им се доверете, особено ако са хора, които имат опит с подобен вид проблеми. Незабравяйте и че проблемите са нищо повече от ситуации с висок емоционален заряд, затова по-добре се обърнете към някой, който по никакъв начин не е обвързан с вашия проблем и неговото решаване, защото липсата на емоции при този човек ще доведе до по-трезва преценка на ситуацията и съответно до по-бързо намиране на решение.5. Успешните хора винаги преценяват кой е най-лошият възможен сценарий."Какъв е възможният най-лош резултат, ако ние следваме този план?" След това, когато си отговорят на този въпрос, те преценяват дали е практично да се поеме този риск или е по-добре да се търси друг вариант.

Независимо от взетото решение, продължавайте  да действате с увереност и знания, които са необходими, за да проработи съответния план.След като установите какъв е най-пагубният възможен изход от ситуацията е необходимо да прецените дали ще можете да продължите, ако случайно обстоятелствата се стекат по такъв начин, че този сценарй се осъществи. Ако отговортът е “Да”, действайте, но с увереност.


"Всеки път, когато се провалям", казва Томас Едисон, "аз научавам нещо." Той е направил 1114 опита, за да намери начин как да свети продължително време крушка с нажежаема жичка. Неговите неуспешни опити са на брой 1113.6. Успешните хора пресъздават многократно в главата си желаното бъдеще, така нареченото визуализиране.

 Успешните хора се водят от образите, които са създали в съзнанието си. Те могат да се подготвят по-добре за следващите си действия или събития, тъй като те вече са ги "видяли" в главата си. Те са като шахматистите, които могат да предвидят следващият ход на противника си и това им дава възможност да намерят множество решения за своята бъдеща игра. Да, не винаги шахматистите, които разиграват партията в главата си печелят, но затова си има причина, която често е липсата на тренировки и недостатъчно разучаване на обстоятелствата, в това число и противника. Много е важно да знаем с кого си имаме работа, независимо дали става въпрос за клиент или конкурент продукт. Подготовката осигурява много висок процент на успех. Разучете клиента си, разберете какви са неговите нужди, от какво се интересува и намерете начина, по който да му бъдете полезни и му помогнете да види как вашият продукт задоволява неговата потребност. За това има много написани книги, но аз лично ви препочвам да прочетете книги на тема НЛП, за да се научите как да откривате и да давате това от което има нужда вашия клиент, а не да му предлагате неща, за които после да съжалява.

 

Визуализирането на съответното бъдещо събитие ще ви даде силен тласък и достатъчно енергия, за да постигнете целта си.

 


Колко от тези шест характеристики притежавате? Колкото повече от тези качества притежавате, толкова по-висока степен на вероятност има, че ще бъдете по-успешни от вчера, вместо да бъде един от хилядите търговци на дребно, които са изброени във вестниците в секцията с фалиралите фирми.


Прочети още :

Успешни в бизнеса? - част 1

Последна редакция Понеделник, 15 Август 2011 12:47
Bogomil Stoev

Последни статии от Bogomil Stoev

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе