Петък, 08 Юли 2011 12:33
Оценете статията
(1 Оценка)

Да повярваш в себе си, но защо?

Вярвате ли в себе си?

Чувствате ли се сигурни в себе си?

Доверявате ли се постоянно на хората за това какво можете и какво не можете или разчитате на своите убеждения?

Въпреки че хората биха могли да ви подкрепят и да вярвам във вас, докато преследвате целите си, идва време, в пътешествието на живота, когато трябва да застанете лице в лице с предизвикателства на живота. Независимо какви са те и колко дълго продължават, има едно нещо, което ще ви направи победители независимо от изхода на събитията. Това е вярата в себе си, една от най-великите сили, с които разполагаме. За съжаление обаче в повечето случаи се оказва, че ни липсва или е в недостатъчно количество и вследствие, на което ни поемаме поражение след поражение. Дори става така че не можем да си дадем сметка на какво се дължи целия този крах в нашия живот, макар отговора да е често пред очите ни. Е, приятели, ще ви дам още няколко довода за това да работите активно върху това да развиете вярата в себе си:

1. Никой друг не ще повярва във вас, ако сами не го направите.

Ако не вярвате в себе си, как можете да очаквате някой друг да повярва? Как може да убедите някого, ако дори самите вие не сте убедени? Вашето самочувствие и самоуважение, идват от силната вяра в това кой сте и какво отстоявате. Важно е да запомните, че вие сте си най-големият привърженик и фен. Вярвайте в себе си, защото, ако не го направите ... и останалите ще постъпят като вас.

2. Дължите го на себе си.

Едно от най-прекрасните неща, които можете да направите за себе си и след това да не съжалявате за него, е да повярвате в себе си. Направете си услуга и започнете от днес да мислите предимно хубави неща за себе си, затова колко сте красиви, колко сте прекрасни, колко сте умни, колко сте успешни, аз съм сигурен, че вие сте това което мислите за себе си, така че сами решавате кого ще виждате всяка сутрин в огледалото. Вярата във вашите възможности и качества ще ускори напредъка и производителността в живота ви, ще станете неколкократно по-креативни и ефективни.

3. Животът е такъв, какъвто си го направите.

Вярвайки, че имате силата и качествата да постигнете това към което се стремите е важна стъпка към създаването на живот, който ви харесва. Трябва да вярвате, че можете да направите каквото пожелаете и да настроите ума си, че ще успеете. Наполеон Хил правилно казва, че на човек е необходимо да даде половината от живота си, за да открие, че живота е проект на личността. Вие сте отговорни за решенията, които правите и действията, които предприемате. Така че, въоръжете себе си с вяра, започнете да вземате осъзнати решения и просто наблюдавайте как живота ви се променя в позитивна посока. Другият вариант е да се оставите на “заровете” на живота и да се молите да се падне най-хубавото без да го търсите и да се борите за него.

4. Имате ли мечти и стремежи?

Помислете върху следния въпрос: Какво ще се случи с тях, ако не вярвате в себе си и в способността си да ги изпълните? Ако имате страст  и желание да изпълните вашите мечти и стремежи,  по-добре недейте да ги пращате на боклука, защото ви липсва вяра или просто някой ви е казал, че не можете. Вие имате възможността да променяте ситуациите около вас ... ако само повярвате!!!

5. Други гледат и чакат да ви ръкопляскат.

Удивително е как ще спечелите уважението на другите, когато можете да постигнете нещата, които наистина желаете. Вие ставате вдъхновение за тези, които са ви наблюдавали отстрани, тъй като вярвате в себе си и сте придобили способността да правите нещата да се случват. Хората чакат да чуят вашата история на успеха и на хората като вас, защото малцина са тези, които са предприели пътя към себе си, пътя на себеразвитието и себеизграждането. Затова и малцина са тези, които живеят живота на мечтите си. ВИЕ ОТ КОИ ИСКАТЕ ДА БЪДЕТЕ???

Последна редакция Петък, 08 Юли 2011 15:28
Bogomil Stoev

Последни статии от Bogomil Stoev

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе