Вторник, 10 Май 2011 13:22
Оценете статията
(0 оценки)

Елементът: Как всичко се променя, когато откриете страстта си" - Кен Робинсън

Елементът е точката, в която природния талант среща личната страст. Когато хората достигнат до елемента, те се чувстват най-пълноценни и най-вдъхновени за постижения на високо ниво. Елементът е базирана на разкази на широк кръг от хора като Пол Маккартни, Мат Грьонинг, създателят на The Simpsons, Мег Райън, Джилиан Лин, която прави факт хореографията за бродуейски продукции като „Котки” и „Фантомът на операта”, писателката Ариана Хъфингтън, известния физик Ричард Файнман и други, включително бизнес лидери и спортисти.

В книгата се разглеждат отделните елементи на тази нова парадигма: разнообразието на интелигентност, силата на въображението и творчеството и важността на ангажимента към нашите собствени способности.

 

С иронично чувство за хумор, Кен Робинсън разглежда условията, които ни дават възможност да открием себе си в елемента, и тези, които задушават тази възможност. Той показва, че възрастта и професията не са бариера, и че след като сме намерили нашия път ние можем да помогнем и на другите да направят това. Елементът показва жизнената необходимост за засилване на творчеството и иновациите, по-различното мислене и въображение. Книгата е също една основна стратегия за трансформиране на образованието, бизнеса и обществените дейности в оръжие за справяне с предизвикателствата на живота и постигане на успех в двадесет и първи век.

Последна редакция Петък, 13 Май 2011 11:27

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе