Вторник, 10 Май 2011 13:10
Оценете статията
(1 Оценка)

"Седемтe навика на високо ефективните хора" - Стивън Кови

Книгата е с над 15 милиона продадени копия, на повече от 30 езика, в над 70 дъжави, и се смята за най-успешната книга за бизнеса в историята! Тя е най-продаваната книга след Библията!

В тази книга е представена една интересна и цялостна система за личностно развитие, базирана на опита на автора. Тази система се състои в изграждане на седем навика, които на пръв поглед всеки от нас притежава или лесно може да усвои:

 


1. Да бъдем проактивнитова е навик, чрез който се научаваме да поемаме отговорност за собственият си живот.

2. Да се научим да прилагаме правилото ”в началото имайте в предвид края”. Този навик ни помага да се научим да знаем накъде отиваме и да имаме ясното разбиране за нашето предназначение.

3. Важните неща на първо място, тоест да приоритетизираме нашите цели и работа, и да ги разделим на малки части, за да ги изпълним по-бързо. Това е много важно, ако искаме да успеем в това, което правим. Правенето на малки и сигурни крачки е по-добре от колкото да правим големи и несигурни.

4. Мислене Печеля –Печелиш това е състояние на ума и сърцето, при което се търсят взаимни облаги във взаимоотношенията.

5. Първо да се научим да разберем другите, а след това да очакваме да бъдем разбирани самите ние.

6. Да единодействаме, това означава да се научим да бъдем част от цялото, да ценим и уважаваме разликите, дасе гради върху силните страни и да се компенсират слабостите.

7. Да отделяме време да „наточваме секирата”, това означавада обединим четирите измерения на нашата природа- физическо, духовно, умствено, социално/емоционално.

Навиците описани в книгата се изграждат постепенно, Но ако ги приложите до революционна промяна и ще поставите началото на един съвсем нов начин на живот.

Последна редакция Вторник, 20 Март 2012 08:06
Marina Lyutova

Последни статии от Marina Lyutova

Сродни статии (по етикет)

Обратно горе