–Я–Ф–§ –Я–µ—З–∞—В –Х-–Љ–µ–є–ї

†ќт Ѕогомил —тоев†


ѕо време на забързани€ ни живот, изпълнен с множество ситуации създаващи в нас† усещане за дискомфорт, е възможно да се почувстваме болни. “ова се дължи на нарушаването на хармонични€ енергиен поток в нашето т€ло. ≈стествено съществуват най-различни методики за освобождаване от тази ДблокиранаФ енерги€, които аз съвсем повърхностно съм засегнал и то само три от т€х. “ърсещите ще намер€т много повече, а мо€та цел е само да ги насоча в определена посока.

–азличните техники за лечение на този тип ДпроблемиФ се състои във възвръщането на равновесието и изравн€ване на ц€лото енергийно поле на т€лото. ѕоследното се нарича още аура.  огато бъде нарушен нормални€т трансфер на енерги€, в нашето т€ло се по€в€ват най-различни блокажи, които могат да предизвикат физическа, емоционална, умствена или духовна травма. “€хната по€ва може да се дължи на най-различни фактори, като се започне от стила ни на живот и се завърши с отрицателната ни самооценка.
»ма хора, които са отдали живота си на това да изучават процеса на създаване и отстран€ване на този дисбаланс, който води до блокажи в енергииното ни поле, което обгражда ц€лото т€ло. “ова не значи, че всеки един, желаещ да се освободи от задържаната отрицателна енерги€, не може да го направи и сам. “очно обратното, всеки който иска да се научи може просто да отдел€ по н€колко часа на ден, за да научи различните техники, които ще му позвол€т да създаде още по-хубав св€т за себе си и околоните.

≈дин от основните фактори и причини, заради които се провежда този тип лечение, е за увеличаване на жизнени€ ни стандарт и усещането ни за здраве и щастие. ≈нергиината терапи€ може да помогне на всички имащи желание да се освобод€т от стреса и безпокойството на ежедневието и искат да възстанов€т душевни€ си покой.† “ози тип терапи€ е изключително необходима, особено в случаите, когато сме прежив€ли различни видове травми от най-различно естество или сме имали тежки психологически проблеми и драми.  огато човешката аура е в пълен баланс и хармони€ съвсем нормално настъпва и положителна пром€на в усещани€та ни за живота Ц увеличават се самочувствието,достойнството и способностите ни.  ато ц€ло, хората усещат повишаване на позитивизма в мисленето си, нарастване на ежедневното удовлетворение от извършеното и вътрешен мир.

“ри начина за възстанов€ване баланса на енерги€та

1. –ейки лечението се практикува от древни времена, още от 1922г., и представл€ва вид алтернативна лечебна техника. —амата процедура включва постав€нето на ръцете на практикуващи€ на точно определени позиции върху т€лото на реципиента, като ръцете може и да н€мат допир с т€лото, а да сто€т на н€колко сантиметра от него. ќбикновено ръцете се задържат между 3 и 5 мин. на една позици€, а ц€лата процедура трае между 45 и 90 мин.
Ќай-забележими€т незабавен ефект от процедурата обикновено е състо€нието на дълбока релаксаци€, както и приливът на сила и енерги€. ¬ н€кои случаи може да се по€ви и освобождаване на емоции. –еципиентите често сподел€т усещане за затопл€не или леко изтръпване на третираното м€сто, без значение дали ръцете на практикуващи€ са в допир с м€стото или са на разсто€ние от него. “върди се, че –ейки процедурата стимулира естествените лечебни процеси, затова обикновено не се наблюдава моментално излекуване на специфичните здравословни проблеми. «а лечението на хронични състо€ни€ се препоръчва сери€ от три или повече процедури на интервали между 1 и 7 дена.
—м€та се, че –ейки енерги€та протича през т€лото и ръцете на лечител€ и достига реципиента или местата, нуждаещи се от енерги€ или лечение. ¬секи може да получи достъп до тази енерги€ посредством процеса на иницииране, настройване, извършено от –ейки ћастър. ¬с€ко лечение чрез –ейки има пет принципа, които могат да варират според текста, но целостта е винаги запазена. “е са:
“очно днес, не се гневи.
“очно днес, не се тревожи.
”важавай родителите си, учителите си и по-възрастните.
»зкарвай прехраната си честно.
Ѕъди благодарен за всичко

–ейки учи, че хората тр€бва да вземат решени€, за да бъдат здрави и щастливи. “ези пет принципа предлагат насоки, които могат да бъдат използвани редовно, за да се поддържа баланса в т€лото или ако той е загубен да се възстанови отново.

2. “ехники за ≈моционално ќсвобождаване ( “≈ќ) -† това е процедура, ко€то се израз€ва в барабанене, потупване с върха или възглавничките на пръстите на ръцете по определени точки на енергийните меридиани на човешкото т€ло (главата, т€лото и ръцете). ≈дновременно с това съзнанието фокусира проблема, обекта на терапи€ - психическа травма, депреси€, безпокойство, фоби€, н€каква форма на зависимост, наднормено тегло, както и редица физически симптоми. ÷елта е по този начин да се стимулират определени енергийни точки за да се балансира енергийната система. “≈ќ учи човек как да успее максимално бързо, дори незабавно, да се освободим от отрицателните мисли. “ази свобода довежда до възстанов€ване на енерги€та и хармонични€ й баланс.
†3. “ай „и - комбинира движени€, медитаци€ и дишане чрез които също се достига до равновесно състо€ние на енергиино ниво в ц€лото ни т€ло. ѕо сво€та същност “ай-чи е вид бойно изкуство за самоотбрана, т€сно свързано с медитаци€та. Ќо за разлика от другите източни бойни изкуства, основни€ му принцип е спокойствието, а не грубата сила и агреси€та. Ѕлагодарение на плавните движени€ и ритмично дишане, то подобр€ва концентраци€та, координаци€та и стимулира притока на енерги€та Д„иУ, ко€то поддържа здравето и хармони€та в т€лото. Ѕлокирането на тази енерги€ води до редица здравословни и душевни проблеми.  огато човек е спокоен и отпуснат, благодарение на упражнени€та тай-чи (потокът на Д„иУ) е възстановен и болестите биват победени. “ова съчетание на бойно изкуство и танц е хармони€ на пасивното и активното начало, на ин и €н.

— тай-чи могат да се занимават и възрастни, и деца. ¬ н€кои европейски държави като ‘ранци€ и Ѕелги€ се използва от много психотерапевти, които твърд€т, че има изключително благопри€тен ефект върху различни психични забол€вани€. ѕрепоръчва се и за жени с гинекологични проблеми. ћного спортисти се възстанов€ват от операции и травми с тези уникални упражнени€. —пециалистите кинезитерапевти ги препоръчват за деца с гръбначни изкрив€вани€.

 
News image

ѕсихосоматично лечение

ѕсихосоматично лечени冫дравето представл€ва баланса между ум (духовен план), душа (психичен план) и т€ло (физически план). Ћекуването (healing от англ.) идва от гръцкото holos Ц ц€лостност...

ѕрочети...
News image

≈нергийно лечение

†ќт Ѕогомил —тоев† ѕо време на забързани€ ни живот, изпълнен с множество ситуации създаващи в нас† усещане за дискомфорт, е възможно да се почувстваме болни....

ѕрочети...
Index

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.